Pasqua Vigneti e Cantine е историческа компания за производство на качествени венециански и италиански вина, един от лидерите на италианския и външния пазар. Семейна страст. Почти век история.
AMARONE Mai dire mai 2012, 750 мл
Гроздето е ръчно брано и внимателно подбрано,
след което се поставя в щайги да съхне за 4 месеца, за да се постигне по-висока концентрация на захар.
След пресоването се извършва предферментационна студена мацерация, докато малолактичната ферментация протича в стоманени вани при контролирана температура от 22-25°C в продължение на 40 дни.
Отлежаването се извършва в бъчви от френски дъб (70% бъчви от 225 литра и 30% в бъчви от 500 литра, всички нови бъчви) за 24 месеца.
Силно концентрирано вино със страхотна структура, елегантност и сила.
Все още млад, но със страхотен характер.Ще усетите интензивни аромати на храсти, череша морело, кедрово дърво, какао и нотки на кожа.
Вкусът е топъл и богат, обгръщащ и комплексен.
С нотки на зрели черни плодове, карамфил, черен шоколад и мока.
Вино с изключително комплексен и свеж вкус, благодарение на забележителната си киселинност.
Танините са решителни, но елегантни с очарователен и дълготраен финал.
Алкохолно съдържание:16.5%
Mai dire mai 2013, 750 мл
Pasqua Вино Розе Идеалиста DLZ Volume III
Prosecco SP Doc Treviso
Вино бяло Lugana DOC 750 мл
Вино бяло Pasqua „Hey French“, 0.75л
Вино бяло Passione & Sentimento Bianco
Вино бяло Pino Grigio Ven.Doc, 750 мл
Вино бяло Идеалиста DLZ Volume II
Вино розе „11 minutes“
Вино розе Y by 11 minutes, 750 мл
Вино червено Desire Lush & Zin Primitivo
Червено вино Amarone Valpolicella 2017, 750 мл
Червено вино Pasqua LUI, 750 мл
Червено вино Valpolicella 750 мл
Иновации, традиции, качество, изследвания и страст
Това са ценностите, които съпътстват лозята и избите на Pasqua от 1925 г., когато първото поколение братя Паскуа пристига във Верона с цел да основат компания, посветена на продажбата на вина от родината им Пулия.
От продажбата на вина компанията скоро стига до основата на истинска изба. За няколко години се налага на италианската винена сцена, а пристигането на второто поколение през 60-те години на миналия век довежда до отваряне към износ и ориентация към качеството.
С навлизането в компанията от трето поколение, съставено от Рикардо и Алесандро, стремежът към чуждестранни пазари е допълнително засилен, като кулминацията му е през 2009 г. със създаването на Pasqua Usa LLC в Ню Йорк. В момента компанията присъства на 50 пазара по целия свят.